Schładzarka w naszej kuchni

Schładzarka (nie mylić z chłodziarką), to urządzenie wyjątkowe. Znajduje ono swoje zastosowanie nie tylko w branży gastronomicznej, ale również w każdej kuchni.
Wyjątkowość tego urządzenia chłodniczego polega na tym, iż w bardzo szybkim czasie potrafi schłodzić i zamrozić niejeden produkt. O ile w tradycyjnych zamrażalnikach lodówkowych proces ten przebiega nawet kilkanaście godzin , to przy zastosowaniu schładzarki tylko 1,5 godziny.
Właśnie ta szybkość, z jaką cały proces zachodzi ma przeogromny wpływ na jakość później odmrażanego produktu.
Jeśli przebiega on w sposób błyskawiczny-produkty po przywróceniu ich stanu sprzed schładzania niczym się nie różnią. Ta sama konsystencja, smak, kolor i kształt. Dodatkowym atutem jest fakt, że bakterie, które przy zamrażaniu w sposób tradycyjny się namnażają, w przypadku użycia schładzarek – giną.
Za pomocą schładzarek szokowych możemy przygotować zapasy np. owoce sezonowe, dania obiadowe itd., które to później możemy odmrozić i spożyć bez obaw, iż te straciły swoje właściwości i walory smakowe.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna